新eRepublik高登黨論壇

真正屬於高登仔既黨壇

新人加入步驟
1. 用 遊戲內的名稱 申請論壇帳戶
2. 到 此處 開post,在post內留下profile link用作申請權限
3. 到 此處 登記成為正式黨員
4. 到 此處 登記成為高登黨軍

最新事項
發佈日期 內容
2月2日 最新黨內空手傷害排名
6月17日 [黨務討論] 新人網更新建議咨詢
6月17日 [黨務討論] 黨內新人政策建議咨詢
進行中的活動/補助
發佈日期 內容
6月17日 百家講壇報業支援計劃

直達IRC傳送門
高登黨QQ群:143617973 高登黨黨軍QQ群:244511731
工具-Tools 高登新人指南 IRC聊天室 - HKGOLDEN1999 eRepublik 實用插件網址 高登黨資料庫 HKG頭像製作器
高登遊戲內連結 高登黨 高登黨報 高登黨軍
國家部門報紙 國防部軍令 信息部 教育部 外交部 央行 議會

MIKU 週未參戰指南 (送來回機票)

milk tea
    總督察
    總督察

文章數 : 570
    警章 : 823
    注冊日期 : 2010-12-21

MIKU 週未參戰指南 (送來回機票)

發表 由 milk tea 于 周六 2月 05, 2011 8:46 am

昨日前申請E-MOVE的成員, 昨日應該有收到PM有關參戰指南的簡介. 之後報名者, 今日會收到PM. 呢個係自願小隊, 唔係CMC; 呢份係指南, 唔係軍令. 我唔想見到第一個任務, 就有犧牲

呢個係第一份參戰指南, 由於暫時未有隊長和圓桌成員, 所以我代寫. 兩週更新一次參戰指南.

1. E-NORTH KOREA VS E-JAPAN 戰場﹕ 自北韓由EDEN盟友接管後, 我一直當E-NORTH KOREA係桃花園 I love you . 現在, 本戰場由軍演變質. 日方有大量MPP, 而北韓無MPP affraid . 請保護下桃花園﹐ 支持下園主和園丁LA。

不幸地, 第一次任務, 大家就要1打5. 保加利亞自己有大戰, 美國會幫保加利亞, 中國應該不會立下幫日本的軍令, 所以三國主力都唔會幫日本, 但三國BH戰士和無聊人都會幫日本.

由於E-NORTH KOREA仲有高登人, 加上雙方實力相差太大, 所以呢場係主打, 請幫北韓方, 有機票派. 成員請移動去, Chagang, 不要申請北韓國籍. 打得贏, 我地就KEEP住呢個軍演戰鬥, 繼續向無頭雞索取黃金!

2. E-Brazil VS E-Spain: 佢地成日打架, 所以幫E-Spain現時冇咩實際意義. 無奈EC, E-TW都冇重大戰場, 加上只係介紹一個戰場, 就唔似"參戰指南", 所以加左. Razz

大家週未有時間和餘力﹐ 就考慮下以上戰場。有突發事情的話﹐ 會有更新. 北韓個場比較重要, 大家會收到我PM和機票, 收唔到就PM我. 唔打就俾番我. 由於未有"隊長"和"統籌"的指揮, 為左要贏, 大家保持北韓有40%以上, 最後, 10分鐘攻上55%. 到達55%後, 保往52%以上即可. 有心搶章的人, 請到最後5分鐘左右先開始搶章. 大家要量力而為, 呢個點解80G先做到成員. 我依家諗緊點補助後軍...
    **大家如果冇ORG ACC或者冇法走私(唔去M-群), 請PM我, 我會俾ORG ACC的資料, 咁你可以用我的ORG AC買自己係EC的包! DONATE錢去ORG ACC, 用ORG ACC買包, DONATE包去人號. 用完後洗手, 不留錢.

日日1.79TRAIN的人, 今日可能要0.19TRAIN, 呢場會打過換日, 所以換日後繼續. 但大家肯幫北韓, 在下感激不盡.

milk tea 在 周六 2月 05, 2011 11:01 am 作了第 6 次修改
    usza0811
    高級老散
    高級老散

文章數 : 24
    警章 : 30
    注冊日期 : 2010-11-28

回復: MIKU 週未參戰指南 (送來回機票)

發表 由 usza0811 于 周六 2月 05, 2011 8:55 am

射左你先講凸-.-凸
    kennethhon
    沙展
    沙展

文章數 : 69
    警章 : 81
    注冊日期 : 2011-01-24

發表 由 kennethhon 于 周六 2月 05, 2011 9:14 am

收到!
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 于 周六 2月 05, 2011 9:16 am

usza0811 寫到:射左你先講凸-.-凸

一個人對15個人, 係要D時間.... Sorry

還有, 非搶章者, 不需一定用Q5武器.
    Kotobuki Nanase
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534

發表 由 Kotobuki Nanase 于 周六 2月 05, 2011 9:53 am

西班牙我唔覺得值得幫
    睇個勢,西班牙好快會步大波波後塵,遠離eC
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 于 周六 2月 05, 2011 10:02 am

Kotobuki Nanase 寫到:西班牙我唔覺得值得幫

等西班牙人以為自己好把炮先, HEHE.
    RemiliaYuki
    見習督察
    見習督察

文章數 : 287
    警章 : 383

發表 由 RemiliaYuki 于 周六 2月 05, 2011 10:32 am

已射7000dmg落去……
    剩餘的靠你地

simon96522
    老散
    老散

文章數 : 18
    警章 : 18

發表 由 simon96522 于 周六 2月 05, 2011 2:16 pm

[廣告]
    無包廠既巴打請幫襯我間a food company
    http://economy.erepublik.com/en/company/a-food-company1/257707
    Dingo0410
    總督察
    總督察

文章數 : 583
    警章 : 700

發表 由 Dingo0410 于 周六 2月 05, 2011 2:56 pm

換日後先過去北韓呀, 尋日一早射晒300血
    RemiliaYuki
    見習督察
    見習督察

文章數 : 287
    警章 : 383

發表 由 RemiliaYuki 于 周六 2月 05, 2011 5:48 pm

simon96522 寫到:[廣告]
    無包廠既巴打請幫襯我間a food company
    http://economy.erepublik.com/en/company/a-food-company1/257707
    你唔早講,買包+ Donate 消耗咗我唔少時間
    kennethhon
    沙展
    沙展

發表 由 kennethhon 于 周六 2月 05, 2011 11:18 pm

請問點用ORG send bread?
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 于 周日 2月 06, 2011 12:35 am

kennethhon 寫到:請問點用ORG send bread?

http://golden.cool5web.com/t175-topic

開新POST集中討論.
    Kotobuki Nanase
    高級督察
    高級督察

文章數 : 425
    警章 : 534

發表 由 Kotobuki Nanase 于 周日 2月 06, 2011 6:12 pm

milk tea 寫到:
    Kotobuki Nanase 寫到:西班牙我唔覺得值得幫

等西班牙人以為自己好把炮先, HEHE.

話口未完
    西班牙以為自己好把炮
    同SB簽左MPP
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 于 周一 2月 07, 2011 1:53 am

Mission completed. 8vs2 Victory!

戰後評估:
    感謝各位在桃花園園丁士氣低落的時間輸出, 為本戰的勝利出一分力.
    小隊輸出並不多, 雙方每一戰大約各輸出10萬~15萬, 而小隊2日的總輸出估計10萬, 所以沒有10分1.
    原因係暫時指揮部管理人手不足. 而任務和參戰指南都係第一次發. (我本週末及星期一有些義工工作, 比較忙)

感謝以下人仕能夠在小量的管理下, 趕往桃花園戰場參戰: Yes Ua, Dingo0410, Rickyka, KennethHon, Mrjj, Simon96522, milk tea(我自己 pig ), RemiliaYuki 派酒, 酒有咩用, 遲D交代. 如果少左你, 請PM我.
    單日最高攻擊係MrJJ, (可惜差1HIT未能得BH章) 誠邀MrJJ加入隊長代理和成為圓桌成員一員. (雙日最高攻擊可能係我, 攻擊力很低, 還要分開4~5場輸出, 不表了.)

由於北韓方戰勝, 北韓方週末可以回一回氣, 現在北韓方運行non NE表決, 未來是否反攻日方, 起義, 還是停火, 前境未明. 個人支持北韓方建醫院和開辦良性軍演, 吸引民兵和BH戰士, 如果大家對北韓有何建議, 請盡快提出, 我會找一找新總統.
    下週未, 有沒有任務, 視乎北韓的決定.

解釋一下
    任務不是定期的, 如有任務的時間, 大家會收到資訊. 有特定開始和結束時間, 例:本次任務以"mission completed"為結束. 以"分隊長"(如有)指示為先, 隊長(如有)指示次之, 統薵(如有)指示最後. 暫時未有足夠管理力指揮壓秒, 所以一般係週未任務, 週未大家有時間和餘力, 請輸出. (按外交境況, 不是每週都有.)

參戰指南和任務不同, 定期, 最少兩週更新一次. 該週通用, 沒有特定開始和結束時間, 有餘力才輸出. 由於我計算"升RANK定升STR" 時, 新手兩週打一次仗比較合理, 成長也較快, 故此有此安排, 鼓勵大家定時做運動. 詳細數字會在本週公告.
    milk tea
    總督察
    總督察

發表 由 milk tea 于 周一 2月 07, 2011 2:21 am

昨天被人抓去喝酒, 附上一張喝酒圖.

kennethhon
    沙展
    沙展

發表 由 kennethhon 于 周一 2月 07, 2011 8:21 am

非常期待~

現在的時間是 周三 8月 23, 2017 6:06 pm